Senaste lunchrätten ute är den här ugnsbakade laxen som jag snappade upp en morgon framför TV-apparaten. Förenklad med hemmavarande ingredienser blev det så här:
4 st portionslaxbitar
1 citron
4 vitlöksklyftor
1 halv kruka färsk basilika
0,5 dl olivolja
3 st paprikor
6 potatisar (förkokta)
3 palsternackor (förkokta)
Salt och peppar efter smak
Kör skalad vitlök med basilika och olja i snabbhacken med rivet citronskal och saft av citron.
Skär snitt i laxen och tryck in röran. Salta och peppra.
Sätt i ugnen på 175 gr i ca 15 min.
Skala paprikorna med potatisskalare (ny erfarenhet för mig!), kärna ur och skär ned i mindre bitar. Klyfta potatis och palsternackor och blanda med paprikabitarna och lägg dem i ugnen bredvid laxen. Låt stå i ytterligare ca 10 min.
Jag serverade laxen med creme fraiche med franska örter (finns färdig). Tro inte att vi är veritabla storätare som sätter i oss TVÅ laxbitar var (!). Nej, inte ens om jag gått 18 hål på golfbanan, skulle jag orka det... Det är bara så behändigt att ha färdig mat i kylen.
Lax är gott! Jag har alltid styckfrusna från ICA i frysen! Lätt att göra iordning och man kan variera mycket. Har även provat den styckfrusna torsken - inte dum heller!
SvaraRadera