För att återgå till bloggens tema - Mittimaten - så påminner tallriken ovan om vårblommornas färger: röda tulpaner, vita sippor och konvaljer. Jaja, så kan man också bygga upp en förrätt! Ta en avocado, dela den, toppa den med en god räkröra, kransa med blandad sallad och små tomater, strössla med flagor av parmesanost. Enkelt, vackert och retande på smaklökarna!
Färsk smördegsrulle utrullad till en rektangel och bakad i ugn blir till en gemensam kvällsmacka, om man toppar den kall med en räkröra och sallad. Tar man smördegsbotten direkt från ugnen och använder den varm, fyller jag den med köttfärs- eller grönsaksröror. Kvällen är räddad!
En favorit alla kategorier: Grillade pilgrimsmusslor på bädd av blandad sallad, äppelbitar och rödlök. Pilgrimsmusslorna är först marinerade i BBQ Rub Spices med ingefära och olja och sedan hett grillade i järnet kort stund på var sida.
Har glömt min första upplevelse av pilgrimsmusslan men kommer i stället ihåg marknaden i Joinville-Le-Pont, där Maria guidade mig bland alla läckerheter och fick damen bakom disken att förstå att jag ville ha pilgrimsmusslorna öppnade redan där! De vackra, stora skalen använde vi till att grilla musslorna i. Minns också att mamma Elin använde sådana här skal, när vi hade fest på 50-talet. De köptes i Petterssons bosättningsaffär på Drottninggatan i Karlstad.
Mums, allt ser sâ gott ut!
SvaraRadera