Restaurangen på SARA Winn i Karlstad hade Sushi-premiär för många år sedan och där blev jag frälst.... Sedan dess har det blivit ett antal varianter på olika ställen och det är som sagt alltid lika gott. Jag skäms lite när jag säger att jag aldrig gjort Sushi själv fast det egentligen är ganska enkelt men lite pillrigt och så bör man hitta de rätta ingredienserna. Fast nu kan man gå in i vilken liten kvartersbod som helst och där på hyllan står de: Sushi Rice, Japanese Rice Vinegar, Wasabi, de gröna arken och den inlagda ingefäran! Färskvarorna - den frysta laxen, tonfisken och avocadon - är pricken över I och det som får rätten att blomma.
Extra kul är att jag nu delar denna kulinariska upplevelse med Svens äldsta barnbarn Gustave som för några år sedan upptäckte att fisk faktiskt var gott, om den tillagades som Sushi. Gustave har nu gjort det till tradition att vi varje Annandag Jul bjuds på Sushi tillagad av Peters egenhändigt fångade lax och konstnärligt upplagt av Gustave och Mikaela. Jag längtar redan till nästa tillfälle!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar