lördag 19 juni 2010

VICTORIA SA JA...

Victoria sa ja och Daniel fick sin prinsessa idag och allt var underbart vackert och t o m solen sken över brudparet när de for i landå genom Stockholm!

Skål och lycka till, Victoria och Daniel, sa Sven och jag framför TV:n där vi spanade in alla vackra klänningar och frisyrer mm mm.

Vår egen bröllopsmeny framför TV:n var komponerad av Årets kock Gustav Trägårdh. Hans idé hur en bröllopsmeny skall vara låter så här: Rolig, fräsch, festlig och inte för bastant - alla ska orka dansa länge på ett sommarbröllop! I fredagens SvD fann vi recepten.
Förrätten bestod av skaldjur i gurkbuljong med potatisemulsion och överstrött med kryddgrönt! Till den kalla soppan drack vi ett glas sherry.

Huvudrätten blev en grillad entrecoteskiva med stomp på gröna ärter och haricots verts samt pickles på grön sparris och primörbetor och en rödvinssås.
Vinet till köttet var en Zinfandel (Zins) från Californien.

Till efterrätt åt vi jordgubbar marinerade i limejuice och muscovadosocker med lakritsmaränger och vaniljglass. Ett glas portvin satt bra!

Nu blir det kaffe på maten och vi väntar bara på att Brudens fader skall hålla sitt tal och att Daniel vänder sig till sin brud med en kärleksförklaring.

1 kommentar:

  1. Det ser ut som en värdig bröllopsmiddag! Vi skålade i champagne när de sade JA, och allt var så vackert; brudparet på TVn, roslagsskärgården utanför fönstret och älsklingen bredvid mig. Kärlek och lycka!

    SvaraRadera