fredag 4 juni 2010

BIRGITTAS GUBBES RÖRA


Fredag igen! En ny aptitretare på gång och passande så här i försommartider! Rosta eller stek i smör ett par skivor vitt gott bröd och koka under tiden ett par ägg. Sedan kommer hackandet! Jag gjorde kylskåpsrens: hittade en ansjovisburk, en rödlök, ett äpple och salladslök - allt hackas smått liksom äggen och blandas försiktigt med 1 dl creme fraiche och en matsked Dijon-senap. På tallriken bottnade jag först med skuren sallad och stänkte på den lite Balsamico med granatäpplesmak, sedan på med brödskivorna, därefter Gubbens röra och så några cocktailtomater som dekoration. Öl passar bra till och också en liten bäsk (om Du har eller vill!).

2 kommentarer:

  1. Hej Birgitta!

    Brukar kika in här då och då efter att Lotta tipsade mig om din blogg i våras. Otroligt inspirerande och fantastiskt vackra foton!

    Gubbröran såg så mumsig ut att jag var tvungen att blanda ihop en egen till förrätt här ikväll innan vi högg in på huvudrätten: Wienerschnitzel(mkt välbankad) med potatispuré (med rikligt med KRAV-smör och äggula) samt ångkokta ärter.

    Till förrätten drack vi en tjeckisk Urquel (3,5:an från coop är den bäst balanserade) och till huvudrätten blev det ett lätt ekologiskt spanskt vin (syrah)som är mkt prisvärt: Vinas del vero.

    Tjingeling från Susan
    - Lottas gamla gymnasie- och Londonkompis numera boende på Åsöberget på Södermalm i Stockholm

    P.S: Jag har tipsat mina kompisar på Facebook om din fantastiska blogg! Hoppas att det är ok! ;o)

    SvaraRadera
  2. Jätteroligt Susan att Du hör av Dig! Jag gillar att få kommentarer! Spännande med mat - det kan ju aldrig bli enahanda, eller hur?
    Kram från Birgitta A

    SvaraRadera