Huvudrätten i kvällssol bakom stora granen gick inte heller av för hackor: gräddig spenatsoppa med touch av green curry paste och EN grillad entrecôte i strimlor (den andra glömde vi i frysen därhemma men det gjorde inget för vi blev mätta ändå!)
Lördagen gick i jordbruksarbetets tecken: gräsklippning, ogräsrensning och allt annat som dyker upp i ens väg! En sväng i liljekonvaljhavet hann vi också med för en vidare sväng till familjegraven med väldoftande liljekonvaljer till Mamma Sonjas ära!
Mors Dag firade vi med Charlotte och Peter omgivna av sol, fågelkvitter och de underbara små förgätmigejerna blandat med gullvivor i flera färger. Rätterna - 4 till antalet! - inleddes med en liten silltallrik, därefter gräddig spenatsoppa (för dagen fylld med torskbitar) och till denna serverades ett av Wilmas långa sticks med gorgonzola och krasse. Huvudrätten var en "rubbad" kycklingklubba som grillats i ugnen tillsammans med teriyakisås och kokt potatis. Som pricken över I gottade vi oss med apelsinfiléer som dragit i en nerkokt sockerlag med stjärnanis och vaniljglass.
Till slut vandrade Charlotte och jag till liljekonvaljdungen igen och frossade i nya buketter varav Charlotte skulle sätta en på Mormor Elins grav.
Gottegrisar!
SvaraRadera