Kyckling är basmat i vårt lilla hushåll. I regel finns det alltid djupfrysta kycklingdelar hemma och någon gång faller vi också för frestelsen att köpa en färdiggrillad kyckling - t ex en fredagseftermiddag när närheten till Gapern lockar och vi vet att vi hellre vill sitta ute och njuta av försommarkvällen än stå inne vid spisen och tillreda något krångligt!
Men nu till ett självpåhittat recept med kyckling ur frysen: den här grytan på kycklingfiléer, spenatbollar, bacon och cocosmjölk är busenkel. Peppra och salta de tinade kycklingfiléerna, stek dem så de blir jämnt bruna runt om, lägg dem i en gryta och häll över en burk cocosmjölk och lägg ner de halvt tinade spenatbollarna runt om. Låt puttra ca 25 min. Fräs bacon under tiden och lägg sedan upp på tallrik med hushållspapper så att fettet rinner av. När grytan är klar, strös baconfräset över och det är klart att serveras med ris och/eller sallad. God Middag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar