Vi har fått ett alldeles sprillans nytt nät av Peter - det gamla var som ett såll, där fiskarna gick ut och in som de ville! Det nya nätet invigdes i fredags kväll och förutsättningarna var, som storfiskaren säger, precis de rätta: "havet", dvs Gapern, låg spegelblank, solen på väg att sjunka i väster, klockan var runt 9 och temperaturen kvällsljummen och myggfri. Friden stördes inte av annat än årornas plask mot vattenytan och det lilla gnisslet från årtullarna. Turmössorna var på och på Svens exakta navigeringsposition lät vi nätet sjunka ner med ett tvi, tvi...
Morgonen kom - daggfrisk och med lätta dimmor över vattenytan - och vi steg förväntanfulla i båten igen. Skulle vi eller skulle vi inte.... Nätet var tungt, först en stor gös, sen skelettet av en enebuske och så 7 STORA PANKOR runt en 1-KILOS ABBORRE (den största jag sett i mina dar!) och så till slut - som grädde på moset! - en fin gös till!
Fråga mig inte hur vi fick pankorna ur nätet men jag kan lugnt säga att det var en pärs!
Abborren blev filéad, stekt i smör och puttrad i grädde tillsammans med frästa trattisar och med hackad bladpersilja och färsk potatis som tillbehör. Då kan man tala om närproducerat och pinfärskt!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Pankorna sparade du väl till kräftåtel?
SvaraRaderaJavisst, om det hade varit i gamla tider vid Långbanssjön så hade vi agnat med pankbitar i kräftburarna!!! Minns ni när mormor Elin tog en rå pankstjärt i munnen och lekte gädda inför en förundrad Helene? Det finns på smalfilm från 60-talet. Du var ju inte ens född då!
SvaraRadera