torsdag 14 juli 2011

SOMMARPRIMÖRER

Färskpotatis ur eget land smakar godast - kokta tillsammans med dill och salt och därtill...


...matjessill, gräslök, rödlök, hackat ägg och rädisor. Mums, mums!


Soliga och varma dagar behövs nu för att hallonen skall mogna. Vi har plockat de första litrarna och frusit in men det godaste är att gå i häcken och direktäta!


Pannkakor, glass och hallon gifter sig bra med varandra och hallon med melon är också en höjdare. Pröva att gröpa ur en vanlig gammaldags nätmelon och fyll den med hallon som marinerats en stund i en Sauternes (om ni har råd!)


Ängamat eller ängasoppa är värd att slå ett slag för. Första primörerna i grönsakslandet - morötter, sockerärter, blomkål och purjo - smakar som bäst helt nyupptagna. Efter lätt kokning i saltat vatten reder vi soppan med äggula och gräddmjölk. Strössla med persilja och ta en ostsmörgås till. Som i gamla dar!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar