måndag 21 februari 2011

PANERAD RÖDTUNGA

Idag har det blivit många smörgåsar - smörgås med avocado och leverpastej i morse till téet, smörgås med ost och skinka hos Maggan och Jeanette i bowlinghallen under förmiddagen, smörgås med stekt ägg vid inspektionsrundan till Gapern vid middagstiden och sedan som dagens avrundning en rostad macka med keso och kaviar till sista koppen te för kvällen. Jösses, så mycket onödigt bröd. Det blev alltså inte aktuellt att laga någon middag i kväll!

I stället sitter jag här med ett glas rött - Zinfandel - och genom bilden ovan drömmer jag mig tillbaka till trettonhelgen i Hejohå-stugan i Sälen, där Patrik stekte i smör på hög värme en rågmjölspanerad rödtunga. Perfekt à la minute och några små goa mandelpotatis till. I all sin enkelhet en upplevelse för öga och gom!
Månntro vi kan göra om det endera dagen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar