Aprilveckan i Sälen avslutades med en matorgie på Lammet och Grisen vid Lindvallen. Ett spännande och vinnande koncept som gett restaurangen fina utmärkelser speciellt för vinsortimentet. Förrätt är valfri från menyn men huvudrättens kött hämtar man hos kocken, där också tillbehören finns på ett buffébord. Till köttet - fläskfilé, lamm och oxfilé - serveras en vinprovning på tre glas av olika röda viner som passar till de olika kötträtterna.
En förrätt: Carpaccio på oxfile med taleggio och grillade lingon. Köttet smälte i munnen!
En marinerad röding med parmesan och rosmarin.
Skagenröra på toast sitter fint hos smaklökarna.
Ett annat alternativ till förrätt: len hummersoppa i dekorativ inramning.
Så dags för att möta kocken och välja fläskfilé rare, medium eller well done. Underbar sås, sallader och krämig potatisgratäng.
Ny vända: tunna skivor av lammfilé med nya tillbehör: ugnsbakade potatisskivor, sparris och ny såsvariant.
Ett smart drag av restaurangen: oxfilén kommer sist, när vi börjar tvivla på att vi orkar en vända till. Nästa gång vet vi hur vi ska lägga upp vår taktik: först ut med oxfilén förstås. Nu kunde vi inte njuta av det möraste köttet på rätt sätt.
En desserttrilogi avslutade vår matorgie: en pannacotta med hallon, en creme brulée och en vaniljmousse.
Gôtt å leve å gôtt å vare mä ongera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar