Äntligen fick lammrackarna komma fram ur frysen, blev ingnidna med kryddor och färsk rosmarin och fick tillbringa ett antal minuter i ugnen upp till 55 gr. Till dessa gjorde vi en rotfruktslåda i ugnen på sötpotatis, rödbetor, lök, potatis, fänkål och paprika. På slutet strösslade vi med fetaost och hackad rosmarin. Tillbehör för övrigt var myntagelé. Vad vi drack till detta? Jo, en ny favorit bland de röda vinerna - en Ripassa 2007 från Zenato Valpolicella.
Gnagarna har varit i farten. Det syns att det blev en höjdarkväll. Ostbrickan efteråt kom inte på bild. Men vi TVINGADE i alla fall i oss några små smakbitar! Vi skulle sett en DVD med Igelkotten efter boken Igelkottens elegans, men det blev spännande ishockey istället: andra finalmatchen mellan FBK och Skellefteå. Oj, vad vi hejade på FBK, men i sudden death blev det Skellefteå som tog hem den matchen.
Jättegoda lammracks och vinet var ett fynd!
SvaraRadera