lördag 17 april 2010

MATFOTOGRAFEN SLÅR TILL!

I Aix gamla stadsdelar fanns det små torg med fontäner överallt och på dessa små torg ett antal uteserveringar. Här sitter vi just utanför Mikaelas studio och funderar över dagens lunch.

Jag åt en fantastiskt god risotto med pilgrimsmusslor och gambas (räkor XXL).

Sven gillar fisk så det fick bli en grillad tonfisk med en ratatouille inunder.

Här en kvällsmeny bestående av ankbröstfiléer i en rödvinssås och med en grönsakskaka.

På Restaurant Les Deux Garcons visar servitören upp fisken innan den tillreds för att gästen ska få se att den verkligen är pinfärsk! Här har Sven och Peter beställt piggvar.

...Och så här blev den tillagad och urbenad!

En kväll lotsade Gustave oss till Le Bistroquet. Där fanns det mycket gott att välja bland! Maria tog som förrätt den här salladen med friterad Camembert.
Sven och Peter hittade en ny fisk att prova - en Daurade - på svenska Guldbraxen! Här serverades den grillad med risotto och grönsaker.

Lammracks med potatiskaka smalt i munnen på mig!

Marinerad tonfisk med syltad ingefära och risotto föll Gustave på läppen och tungan den här kvällen.

Säga vad man vill - vi äter med ögonen också! Och den här efterrätten avundades alla mig: en fantastisk skapelse med mandelkaka fylld med kastanjekräm och en liten kula cocosglass.
Mikaela tog en chokladfondant (en chokladkaka med rinnande varm choklad inuti) och vi fick njuta av det konstnärliga upplägget!
Nu har vi kommit till trakterna kring Marseille och i den lilla havsviken vid Sormiou äter vi på terrassen. Mikaela känner dofterna av skaldjur i pasta.

En marmite - vackert upplagd i fyrkantig tallrik och med havets läckerheter.

Sista kvällen med gänget (Peters middag på Le Chimère i Aix) ger en uppfattning om fotografens orgie i upplevelser under en vecka i Provence. Med den här efterrätten sätter jag punkt för den kulinariska upplevelsen: en vårrulle med varm chokladcreme, ett fruktspett och en härlig jordgubbsgräddcreme!






1 kommentar: