I Aix bodde vi lyxigt på Hôtel AquaBella och från vår balkong såg vi ut över takåsarna bort mot Mikaelas hus. Smala gator ringlade runt i den urgamla stadskärnan (från år 123 f Kr!) och ljuden nerifrån fortplantade sig upp till oss och vår balkong. Är man mitt inne i en stad, så hör det till och jag störs inte. Ljuden är olika: på morgonen är det varutransporterna och sopbilarna som dundrar fram; på dagen alla klapprande höga klackar på väg till och från jobb och alla mopeder, taxibilar och glada turister; på kvällen och natten ännu gladare ungdomar på väg till och från barer och restauranger.
Att ha en balkong mot den uppgående morgonsolen var lyx och att beställa frukost på rummet/balkongen gillar jag, så det blev verkligen lyx-lyx. Kl 09.00 prick knackade Madame Chambre Service på dörren till No 309 och seglade in i vårt rum och ut på balkongen med en enorm bricka full med godsaker: färskpressad juice, yoghurt och färsk frukt, te och kaffe, pinfärska baguetter och croissanter mm mm. En yrvaken Sven trodde han såg en ängel (eller ett spöke!): "Ska vi äta på rummet??? Jag vill se vad som finns på frukostbuffén!" Inte idag, varsågod och kom ut och sitt här på balkongen i stället! Tror ni han ångrade sig och åt i hotellfrukostmatsalen de andra morgnarna? Icke sa nicke, vackra morgnar är till för att njutas av!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Frukost är en minst lika njutningsfull måltid som lunch och middag! Ibland är den salt, som av bacon, äggrör och grillade tomater, ibalnd är den söt av färsk frukt i bitar med yoghurt, nötter, mandlar och frön. Dock måste den alltid, alltid, alltid innehålla en rykande het, god kopp the!
SvaraRadera