torsdag 15 april 2010

ROOM SERVICE

I Aix bodde vi lyxigt på Hôtel AquaBella och från vår balkong såg vi ut över takåsarna bort mot Mikaelas hus. Smala gator ringlade runt i den urgamla stadskärnan (från år 123 f Kr!) och ljuden nerifrån fortplantade sig upp till oss och vår balkong. Är man mitt inne i en stad, så hör det till och jag störs inte. Ljuden är olika: på morgonen är det varutransporterna och sopbilarna som dundrar fram; på dagen alla klapprande höga klackar på väg till och från jobb och alla mopeder, taxibilar och glada turister; på kvällen och natten ännu gladare ungdomar på väg till och från barer och restauranger.

Att ha en balkong mot den uppgående morgonsolen var lyx och att beställa frukost på rummet/balkongen gillar jag, så det blev verkligen lyx-lyx. Kl 09.00 prick knackade Madame Chambre Service på dörren till No 309 och seglade in i vårt rum och ut på balkongen med en enorm bricka full med godsaker: färskpressad juice, yoghurt och färsk frukt, te och kaffe, pinfärska baguetter och croissanter mm mm. En yrvaken Sven trodde han såg en ängel (eller ett spöke!): "Ska vi äta på rummet??? Jag vill se vad som finns på frukostbuffén!" Inte idag, varsågod och kom ut och sitt här på balkongen i stället! Tror ni han ångrade sig och åt i hotellfrukostmatsalen de andra morgnarna? Icke sa nicke, vackra morgnar är till för att njutas av!

1 kommentar:

  1. Frukost är en minst lika njutningsfull måltid som lunch och middag! Ibland är den salt, som av bacon, äggrör och grillade tomater, ibalnd är den söt av färsk frukt i bitar med yoghurt, nötter, mandlar och frön. Dock måste den alltid, alltid, alltid innehålla en rykande het, god kopp the!

    SvaraRadera