onsdag 11 augusti 2010

KÄRT BARN HAR MÅNGA NAMN

Squash, zucchini, courgette eller helt enkelt lång grön pumpa - kärt barn har många namn! Här hos oss trivs den bäst i komposthögen, där den växer och frodas och ger ifrån sig lagom stora frukter varje dag, nu när det är högsäsong! De gula blommorna är stora och vackra och kan friteras - ett läckert annorlunda mattips! Googla på friterad eller gratinerad squashblomma så finns det många recept.


Dagens middagstips är squashplättar som jag serverade med IKEA:s lingonsylt och lite annat grönt. Receptet på plättarna hittade jag på www.minmammasmat.se. Där är jag ofta och "knycker" - kan rekommenderas!

Plättarna innehåller kokt potatis, riven, väl avrunnen squash, ägg, hackad bladpersilja, smulad fetaost, kryddor och hackad bladpersilja. Precis som mormors potatisbullar fast lite EXTRA EXTRA av allt!
Squash kan användas på många olika sätt - en underbar kaka med squash som huvudingrediens har jag fått från Stina och receptet kommer så småningom här på bloggen.
Inlagd squash i bitar presenterar sig vackert på buffébordet i ett högt glasrör. Tipset kommer från Inger.
Varianter på squash är många som sagt men enklast och urgott är att bara slanta dem i 1,5 cm-bitar, salta ur dem och grilla i pannan tills de blir mjuka och vackert rutmönstrade strödda med hackade färska kryddor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar