De gamla kära husmansrätterna är säkra kort, i regel finns alla ingredienser hemma i kylen och i frysen. Nu var det mjölken - som vi inte precis är några storkonsumenter av - som gjorde sig påmind. Sista bäst-före-dag var ute, men det var inget fel på den så varför inte göra en god fläskpannkaka i stället. Härligt rökt sidfläsk fanns i frysen och några fina Ingrid Marie fick göra sällskap i smeten. Receptet är enkelt: Stek det tärnade fläsket i ugnen på plåten som ska användas. Blanda 3 ägg med 4 dl mjöl och 8 dl mjölk. Dessutom blandar jag i 2 tsk bakpulver i mjölet för att få ugnspannkakan lite fluffigare. När fläsket var stekt, blandade jag det med de klyftade äpplena och hällde sedan över ägg-mjöl-mjölkblandningen. Ugn på 225 gr i 30 min. Gott, gott och lingonsylt därtill. Enkelt som en plätt!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar