torsdag 26 november 2009

GRATINERAD KÖTTFÄRSPASTA



I helgen är det 1:a Advent och därför är det dax att idag ta ner fönsterstakarna från vinden och pynta lite extra. Glöggen ska införskaffas och nya recept på tillbehör till pepparkakorna ska vaskas fram. En sån arbetsam (!) dag är det läge att hitta på något enkelt att bjuda på till middag! Därför knyckte jag en pastarätt ur dagens NWT...

Rättens enkelhet harmonierar, tycker jag, med den vackra servisen från käre farbror Kalle. Den heter Spets och kommer från Rörstrand. Skedarna kommer från mormor Elin. Till denna gratinerade köttfärspasta serverade jag sallad och tomater helt naturella.
Här är receptet för 4 pers:
250 g penne (vi gjorde skåprensning och tog vanlig lång spaghetti)
400 g köttfärs
1 purjolök
1 tsk salt
peppar
1 burk krossad tomat (alt färdig tomatsås till pasta)
1 st Kelda sås Simply Cheese
Riven ost
Gör så här:
Ugn 250 gr
Koka pastan. Stek köttfärs i smör i stekpanna. Rör så den smular sig. Strimla purjo och låt fräsa med. Krydda med salt o peppar och rör i tomatkrosset. Ev lite extra tomatpuré och om ni vill ha starkare smak Sambal oelek eller chilipulver. Varva pasta och köttfärssås i en ugnssäker form. Ringla över ostsåsen och strö ev över riven ost. Gratinera i övre delen av ugnen 5-10 min på hög värme. Servera med sallad.
PS Sven tog om 3 ggr!!!

1 kommentar:

  1. Det är alltid så trevligt att äta på vacker servis!
    Här är ett tips på site där du kan vaska fram lite glögg-tillbehör http://www.dufvenkrooks.se/page.php?s_recipe_type=6&pid=18

    SvaraRadera