Roligt, Charlotte, att Du minns den goda trattkantarellsoppan, som jag knyckt receptet från min goda vän Monica! Här kommer receptet för ca 6 pers:
90 g torkad svamp
2-3 msk smör
6 msk vetemjöl
7 dl avrunnet spad
8 dl vatten
3 tärningar grönsaksbuljong
1,5 msk tomatpuré
50-70 g ädelost alt gorgonzola
3 dl crème fraiche
2 tsk citronsaft
persilja
Krossa svampen, blötlägg den och låt den rinna av. Värm det avrunna spadet och vattnet och lägg i buljongtärningarna. Smält smöret och stek svampen i 5-10 min. Lägg svampen i en större kastrull och tillsätt mjölet och red av med buljongen. Smaksätt med tomatpuré och ost. Koka 10 min. Tillsätt crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt och strö hackad persilja över vid serveringen. Bon apétit!
Härligt, jag har letat och letat och letat efter pappret där jag skrev detta. Tack tack, nu ska här soppas igen!
SvaraRadera