En av räddningsplankorna hemma i köket på Råtorp när flickorna var tonåriga och sonen i 7-årsåldern var KINESISKT RIS MED BACON. Det åt vi varje lördagslunch - nästan! Lättlagat för alla, enkla ingredienser och aldrig blev vi trötta på det - faktiskt!
Recept för 4 pers:
3 dl långkornigt ris
6 del vätska
1/2 tsk salt
1 purjolök
1 pkt bacon
3 ägg
Gör så här:
Koka riset i 20 min. Under tiden skär Du purjon fint och klipper bacon i småbitar och fräser allt tillsammans i en stekpanna. Häll sedan över det kokta riset i stekpannan. Vispa ihop äggen lite och häll över risblandningen. Rör försiktigt om. Klart att servera med en valfri sallad till.
Smaklig måltid säger Birgittamittimaten
Haha, ja detta åt vi ofta, jag har aldrig lagat det själv men kommer igår exakt hur det smakar. Ska kanske göra det någon dag och se om det går hem hos Christian och Karen!
SvaraRaderaJag har gjort den några gånger och den smakar precis som den gjorde på 70-talet! Fast jag tog Jasminris, vilket jag tycker är godare.
SvaraRadera