Vårt första stopp var Hötorget med alla frukt- och bärförsäljare som försökte få oss att stanna och köpa just deras godsaker. Så mycket trattkantareller har jag sällan skådat (men kanske kom de alla från Näsudden!). Vi fick i alla fall höra att de var plockade i Värmland och att priset just när vi kom fram skulle halveras. Hahaha! Tro´t den som vill! Klockan var ju eftermiddag och försäljarna ville packa ihop och gå hem. Vi hjälpte dem att bli av med åtminstone 1 kg! Hem till Kungsholmen för att laga mat!
Peter är en utmärkt kock, och genom sina resor i olika länder med fiskespöt har han fått influenser från alla håll. Han älskar naturligtvis fisk i alla former men även kött och speciellt då biffarna från Argentina. Den här kvällen bjöd han till förrätt en piggvar garnerad med pilgrimsmusslor, mango, sallad och en lätt smörsås. Mums, sa vi!
Till huvudrätt grillade Peter en skiva utbankad oxfilé med garnityr av sötpotatis, sallad och de omtalade trattisarna stekta i smör naturligtvis. Ett gott rött vin från Napa Valley i Californien satt bra till den rätten.
I Hötorgshallen finns flera utmärkta osthandlare och där botaniserade vi vilt för att ha på ostbrickan till efterrätt. Ett par burkar fikon- och havtornmarmelad passade också bra till osten.
Den natten drömde vi gott. Man gör det efter att ha ätit ost, säger Görel Maria Näslund (läs hennes blogg/googla på hennes namn).
Lângtar tillbaka till denna Fars Dags-helg!
SvaraRaderaDen var perfekt tillsammans med Er!
Det âr alltid roligt och gott i Ert sâllskap!