onsdag 17 mars 2010

BRUSCHETTA

Att bjuda på en aptitretare före en måltid, fest- eller vardagsmiddag, skall vara just en munsbit att sätta tänderna i och som gör att man går i gång på alla smaknervcylindrarna i munhålan. En enkel variant som går hem hos de flesta är den italienska Bruschettan. Jag använder ett bröd som finns i Bake-Off-disken på Coop, skär det i sneda halvcentimeters tjocka skivor, penslar ut lite god olivolja på bägge sidor, gnider in dem med skivad vitlök och rostar dem lätt i ugnen. Under tiden hackar jag tomater smått och som här blandar dem med en "dagen-efter"-sallad, kryddar valfritt. Ut med bröden ur ugnen, på med tomat/salladblandningen och strössla med riven parmesan. In igen på hög värme några minuter. Passa noga! Gästerna får vänta...

TV4-programmet Halv Åtta Hos Mig missar jag helst inte i år. Enligt mediastatistiken har programmet fått otroligt många tittare och jag förstår varför: här är det "vanligt fôlk" som gillar att laga mat och som också känner sig avspända framför kameran och som inte är rädda för att avslöja sina tillkortakommanden. Kul också med blandningen av olika åldrar. Se det själv och bedöm om deras poäng är rättvisa (varje måndag-torsdag kl 19.30 i TV4).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar