söndag 7 mars 2010

KLADDKAKA I DET FRIA

En solig vinterdag är höjden av njutning! Vem älskar inte att sitta med ryggen mot stugväggen och känna värmen i ansiktet och höra takdroppet som i jämn takt gör en grop i snötäcket. Talgoxens och blåmesens speciella läte så här års låter lika välkomnande som alltid. Men hur har de överlevt dryga två månader av ibland dryga minus 20 grader?
Mitt i veckan for Sven och jag till Gapern för att se hur sjöstugan mådde och ev skotta lite efter senaste snöovädret. Snö och is hade rasat från taket och begravt båda ingångarna till husets entré och källare. Fram med spadar och spett! Här hjälpte det inte med ynkliga snöspadar av plast och aluminium. Och motion fick vi så vi teg men till slut kunde vi öppna dörrarna och sedan pusta ut i varsin fårskinnsbeklädd solstol och med kaffebrickan i knät. I frysen fanns en kladdkakebit som vi lyxade till med vispgrädde med apelsinbitar i å så kaffe förstås.
Kladdkakereceptet vann priset i kladdkake-SM 2009 och finns på www.tasteline.com. Det speciella är att man gör en fudge på vispgrädde, honung, kanelstång, kardemummakärnor och mjölkchoklad och breder ut fudgen över den bakade kakan.

3 kommentarer:

  1. Den kladdkakan har jag också gjort och den blev jättegod!! Fudgen var toppen!

    SvaraRadera
  2. Oj vilken bra idé jag fick.... gör en till och ta med till Sälen nästa helg!

    SvaraRadera