Grönfoder - det är bara för kaniner! Har Du hört det förut? Jo men visst - inget för stora starka karlar... Nej, en rejäl biff ska det vara, om jag får bestämma, och potatis och sås! Inte underligt att alla salladsbarer på lunchrestauranger likadana ut?: kokt majs, ananasklyftor, pizzasallad, på sin höjd lite riven morot och sorgliga rester av slakig isbergssallad...
På vår golfrestaurang är vi bortskämda med världens bästa salladsbord. En fröjd för ögat (lika viktigt!) och framför allt fräscht och spännande! Grönsalladen serverar Karin i en spillkum modell större och den fylls på med friska blad hela lunchen.
Här är mitt alternativ för två personer: rucola, maché, purjolök, mango, avocado och rostade pinjenötter samt en skvätt av Druvans Balsamico med smak av Granatäpple.
Senvintern är vacker - speciellt en morgon med rimfrost som denna med en strålande sol bakom den iskristallklädda björken. Spåren i snön vittnar om rådjuret som om natten gått över tomten efter den vanliga rundan till grannens fågelbord på jakt efter något ätbart.
De fyra "korsen" liknar dem på en grekisk-ortodox (?) kyrkogård (!) men är stöd för vår hallonhäck som än så länge sover sött. Det lilla snötäckta stugtaket tillhör vår jordkällare - en förbättrad kvarleva från den äldre bebyggelsen i området.
VINTERN ÄR ÖVER - LEVE VÅREN!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar