GULD till MARCUS HELLNER och BRONS till JOHAN OLSSON i skiathlon på lördagskvällen svensk tid i Whistler, Canada! Alla grät: Per Elofsson, kungen och drottningen och vi också. Vilken triumf! Och strax efter kom Anders Södergren in som 10:a. Grattis, grattis allihopa!
Antar att dom fick fira med champagne! För oss fick det räcka med en liten nattsmörgås och en kopp te. Klockan var ju över 00.00 här hemma och ute yrde snön runt knutarna. Klass 2-varning från SMHI.
Skickar med en liten aptitretare inför söndagskvällens förhoppningsvis nya guldklimpar:
Köp en påse djupfrysta färdigfriterade bläckfiskringar och hetta upp rapsolja i en stor kastrull. Pröva med en liten brödbit om oljan är nog het. Passa med ett lock så att inte oljan skvätter! Lägg i några ringar åt gången och vänd dem efter några sekunder. Ta upp med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera som snacks med en yoghurtsås spetsad med mango chutney t ex.
Gillar man inte bläckfisk, kan man ta räkor och göra en frityrsmet - antingen av Santa Marias färdiga frityrmix där man bara tillsätter 2 dl vatten eller göra egen smet av 2 dl vetemjöl, 1 äggvita, 1,5 dl vatten, 0,5 msk färsk dragon och 0,5 msk färsk basilika. Vispa ihop allt utom äggvitan som vispas för sig till fast skum och sedan rörs ned i smeten. Doppa räkorna i smeten och låt dem rinna av lite innan man försiktigt lägger ner dem i den heta oljan. Samma smet kan man använda till vilka fiskfiléer man vill. Fish´n chips är det då serverat i tidningspapper!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar