fredag 5 februari 2010

PLOMMONSPÄCKAD KÖTTFÄRSLIMPA

Kan man kalla plommonspäckad köttfärslimpa för slow-food? Jodå, det tycker jag nog! Det reder sig själv i ugnen och under tiden får man en timme för annat, eller hur? Lösa k-ord eller läsa bok eller t o m göra en efterrätt!
Nötfärsen blandade jag med mosad mandelpotatis (3 st från igår), 2 ägg, 2 dl matlagningsgrädde, salt, peppar och ituklippta katrinplommon (använd en sax i st f kniv - mycket trevligare och inte så kladdigt på kniven!). Formen är smord och innehåller också purjolök och paprika i bitar.


Potatisen är skalad och klyftad och får en egen form - lite rapsolja ovanpå och runtom och sedan strössel av färsk, hackad rosmarin, flingsalt och peppar. In i ugnen bredvid formen med köttfärslimpan i ca 1 tim. Vänd runt potatisen en gång under stektiden.

Ring, ring, nu är det dags att ta ut ur ugnen och lägga potatisen ovanpå grönsakerna. Vi tog råkostsallad till och ett glas rött! Plötsigt fick jag se de urvattnade trattisarna... Men herreminje, jag glömde såsen.... Vi behöver ingen sås, sa den snällt överseende Sven med tallriken i högsta hugg. Klart vi ska ha kantarellsås, vi fixar det, jag stekte svampen, Sven spädde med lättcreme fraiche, sojasås och teryiakisås och det blev pricken över i:et.

TREVLIG FREDAGSKVÄLL MED PÅ SPÅRET, SKAVLAN OCH LET´S DANCE
ÖNSKAR VI ER ALLA UTE I CYBER SPACE!



2 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut. Jag gillar köttfärslimpa! Vad tror du om att göra den på älgfärs? Vi fick en påse av vår granne som hade lunginflammation så Johan hjälpte henne att skotta ut hennes bil.

    SvaraRadera
  2. Går säkert jättebra men är magert kött så lägg ett antal baconskivor ovanpå och extra grädde i smeten. Lycka till!

    SvaraRadera