onsdag 17 februari 2010

SPÄTTA À LA RUDOLPHE


Idag äter vi "snyggt", dvs sitter vid matbordet med tända ljus och varsitt glas rött till dagens fiskrätt - SPÄTTA À LA RUDOLPHE - ett recept som Charlotte påminde sig från Uppsalatiden.
Ingredienser:
1 paket djupfryst rödspättafilé (ca 6-9 st i paketet, 400 g) eller färsk från fiskbilen
2 avocados väl mogna
2 dl Creme fraiche
1 Fiskbuljongtärning
Citronsaft
Svartpeppar
Mjölig potatis, gräddmjölk, smörklick och äggula till potatismos.
Smörj en ugnsfast form, spritsa moset runt kanten.
Mixa avocadorna med creme fraiche, fiskbuljongtärning, citronsaft och svartpeppar.
Rulla fiskfiléerna och fördela innanför moset.
Bred avocadocremen över rullarna (jag blandade ner några matskedar Kavli kräftost eftersom jag inte hade någon creme fraiche hemma).
Strö lite riven ost över det spritsade potatismoset. In i ugnen ca 20 min på 200 gr. Höj värmen till 225 gr sista 5 min.
Mätta och belåtna är vi redo för nya TV-bragder i kväll: curling, störtlopp och längdsprintåkning! Heja, heja di svenske!

2 kommentarer:

  1. Ja, den där kommentaren skulle ju in på Anja + lasagne-inläget egentligen ;-)

    Men denna spättagratäng är faktsikt makalöst god också!

    SvaraRadera