måndag 15 februari 2010

KALLA, GULD OCH TV-MAT

JÖSSES VA NERVÖST MEN OJ VA SPÄNNANDE!

VI HÖLL TUMMARNA I SISTA BACKEN OCH HON KLARADE ÄVEN DEN!


CHARLOTTE KALLA GULD TILL SVERIGE PÅ 10 KM


... och vi äter framför TV:n och då blir det lättlagat, nyttigt och ätvänligt! Idag - den historiska guldmedaljdagen i OS i Canada - blev det en Quinoa-sallad.
Quinoa är ett frö med gamla anor och har använts i kosten sedan inkafolkets tid. Fröet innehåller högvärdigt protein, nyttiga fettsyror och hög kostfiberhalt.
Koka quinoa enl anvisning på paketet, tillsätt en buljongtärning i vattnet.
Blanda den varma quinoa med olivolja, pressad vitlök och citronsaft.
Blanda lättkokta morotsbitar, rå selleri, tomat, rödlök, vita stora bönor i en skål och vänd runt med olivolja, balsamicovinäger och citronsaft.
Blanda i quinoan. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
I morgon blir det ny TV-ätvänlig mat!




2 kommentarer:

  1. Heja Kalla! Jag firade med en hemlagad hetvägg! Innan dess blev det goda köttfärsbiffar med klyftpotatis i ugn, lite lingonsylt och en sked gräddsås! Redig mat när det är skidåkning på programmet!

    SvaraRadera
  2. Kul med guld, även om jag missade att följa det live!
    Vi åt också köttfärsbiffar och gräddsås, mums. Till detta "cauliflied rice" från ett LCHF recept jag fått av en kollega. Man delar ett halvt blomkålshuvud och river det i matberedaren (nya fina julklappen!) på grova rivjärnet, och steker sedan rivet med smör el olja, salt o peppar.

    SvaraRadera