En underbart vacker söndag med strålande sol - 7 feb 2010! Vi for till Gapern för att kanske sitta vid stugknuten och dricka eftervinterns första kopp kaffe ute. Inne var det 7 gr men där trivs pelargonerna i fönstren! Snart brann det ordentligt i vedspisen i köket och vi visste inte om vi skulle njuta inne till knastret av björkved i spisen eller ute i solgasset. Det blev ute med bricka i snön och ansiktena mot solen!
Hemma igen och dax för sen middag. Det gäller att ladda för morgondagens bowling! Här kommer ett busenkelt recept på Thai Wok: Skär ett antal grönsaker i strimlor - ju smalare desto bättre!
Fräs grönsaksstrimlorna i god olja plus några hackade vitlöksklyftor, krydda med salt och peppar. Jag använder en bra wokpanna vars botten bara täcker lilla plattan på hällen men ha på högsta värme och rör hela tiden. Lägg först i morötter, bladselleri och paprika, mot slutet sparris och slanggurka (det var vad jag hade hemma!).
Strimla någon form av kött eller kyckling (eller vegetariskt: ta champignoner) och stek dem för sig.
Blanda köttet med grönsakerna.
Häll i en burk kokosnötsmjölk och låt det stå och puttra en kvart. Krydda med thai-kryddor.
Voilà, servera gärna i en djup tallrik och med både kniv, gaffel och sked för den goda såsens skull!
I morgon måndag börjar en ny arbetsvecka för oss pensionärer...
Jag kan rekommendera en tur förbi "All världens mat", affären uppe på Kronoparken med massa spännande livsmedel och kryddor. Där kan man botanisera bland många nya favoriter!
SvaraRaderaVi köpte wokgrytan från Iittala i lördags, och nu när vi skulle prova den ikväll så funkar den inte på induktionshällen... FAST de sa att den skulle fungera för vi frågade ju förstås... nu får jag ta tillbaka den på lördag och prova en annan...
SvaraRadera