lördag 6 februari 2010

KRÄFTFISK OCH BLÅBÄRSPAJ

Lördagsmiddagen är serverad! Enklast möjliga tillagningssätt: tag två Pangasiusfiléer ur frysen och låt dem tina. Lägg dem i en ugnsfast form och bred Kavlis Kräftost över (en bredbar smältost med bitar av kräftkött i). En tredjedel av asken räcker till två filéer. Låt stå i ugnen på 200 gr i ca 10-15 min. Dekorera med dill och stenbits- eller löjrom. Servera med pressad potatis. En Chardonnay från californiska Fetzer passar bra till.

Än fanns det blåbär kvar i frysen och här kommer Mormor Elins blåbärspaj. Morfar Klas försedde henne med lingon, blåbär och hjortron uppe i Långbansskogarna och den här pajen var barnbarnens förtjusning. Att de blev väldigt blåa om munnen och tungan var bara roligt! Pajdegen är i princip en mördeg med några droppar bittermandelolja i. Idag lyxade vi med att lägga lite riven mandelmassa ovanpå blåbären. Dessutom ville Sven ha vaniljkräm till och det fick han. Annars är det gott med god vaniljglass också.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker Sven ser misstänksam ut eller är han spänd inför måndagen.
    God tur Sven !

    SvaraRadera
  2. Världens godaste paj... Jag har mald mandel i degen också, och degen ska vara så god att man helst vill äta upp den ogräddad. Då blir pajen som den ska vara!

    SvaraRadera