Dax alltså att ta fram stekpannan, vitt bröd, en smörklick, mjölk och ägg i en skål att doppa brödskivorna i! Ha en blandning av kanel och strösocker klar på en tallrik att doppa de färdigstekta skivorna i! Men först ett glas morotsjuice från pressen och ett kokt ägg i Mormor Elins porslinskyckling (tur, Helene, att vi hittade en till i en antikbod i Sthlm så att vi (Sven och jag) kan ha varsin!
Min första kontakt med FRENCH TOAST var i filmen KRAMER MOT KRAMER som kom 1979 med Dustin Hoffman och Meryl Streep och deras kamp om den lille sonen. Oh, vad jag grät... I inledningsscenerna sitter sonen uppe på bänken vid spisen och hjälper pappa (Dustin H) att göra French Toast. Under tiden samtal man-mot-man. Den borde finnas på DVD för en billig penning. Skaffa och se!
Till FRENCH TOAST är det gott med de ingefärskokta äppelklyftorna (se tidigare recept). Handduken kommer från Farmor Hildur och trots att det för mig är en paradhandduk så syns det att den är väl använd i köket. Men av bra kvalitet som hållt i många tvättar! Nu för tiden gör vi inga monogram på handdukarna. Vi köper färggranna i inredníngsaffärerna eller lyxar till på Klässbols Linneväveri. Tiden har sin gång och sederna växlar!
Vad gott det ser ut! En sådan frukost skulle jag behövt i morse när jag steg upp klockan kvart i fem för att åka till Arlanda en timme senare. Tidigt! Sedan visade det sig att flyget var försenat en timme... vad skönt det hade varit att kunna sova lite till!
SvaraRaderaDe är inte att undra på att det dröjer innan Ni äter frukost på Runnevålshôjda , men det såg gôtt ut så det var säkert värt att vänta på!
SvaraRaderaJag har grinat rejält till den filmen jag med! Det är härligt med riktiga snyftare... Blommor av stål är en annan höjdare; när Sally Fields står och skriker "Why? I want to know WHY!" då grinar jag varje gång, härligt!
SvaraRaderaSer förresten fram emot tomatjuice framåt sommaren, då tomaterna börjar smaka tomat igen...