Äppelträden i Skived fullständigt dignade i år av frukt . Cox Pomona, Åkerö m m. Synd på så rara "ärter" att inte kunna ta vara på allt! Men vi gjorde som vi brukar: äppelkakor och äppelmos, äppelklyftor för infrysning, stekta äpplen och äpplen naturell. Sedan fick vi ett tips: vi (dvs en bekants bekant!) kör så många äpplen de kan i en juicepress och sedan fryser de juicen i lämpliga plastflaskor och tar fram ur frysen när behovet pockar på. Sagt och gjort: vi åkte till Coop Bergvik och inhandlade en Philips juicepress och nu går det inte en dag utan att vi pressar till och i oss lite naturliga vitaminer! På bilden lockar vi med Bloody Virgin (det är ju lördag före kl 12!) på oskalade tomater, citron och sedvanlig kryddning. Bloody Mary får vänta till kvällen! Glaset på blå fot innehåller morotsjuice. Gudagott rent naturellt! I det andra glaset på fot har vi äppeljuice och då kör vi ofta äpplena med apelsiner och citroner för att inte juicen ska bli så oaptitligt mörkfärgad. Ett annat tips:Kör kiwi och äpple till juice. Detta blir grunden till en härlig smoothie Kör sedan juicen tillsammans med djupfrysta hallon, banan och yoghurt naturell i matberedaren. Ett bra tillskott till frukosten. Trevlig andra advent önskar Birgitta & Sven!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Prova fram en blandning av apple, citron och ingefara! Min favoritjuice i Dallas! En tydlig smak av ingefara ska det vara! Smaskens!
SvaraRaderaMen hjälp vad gott allt låter! Jag tar gärna ett lass Åkerö nästa sommar, de kommer jag ihåg från fam Bodins trädgård, de var de allra godaste! Jag o Lars hade en juicepress som stod o dammade i ett skåp, vi tyckte den var så svår att göra ren...
SvaraRadera