tisdag 15 december 2009

FYLLD PAPRIKA

Nu har julesnön kommit! Det är så vackert och mycket ljusare. Hoppas snön får ligga till helgerna så att alla barn får använda julklappsskidorna och -pulkorna.
Här bjuder jag på en gammal 70-talare igen: paprika fylld med köttfärsröra. Receptet fanns häromdagen i NWT, men som vanligt har jag modifierat det efter vad som fanns i kylskåpet.
Förväll paprikorna i saltat kokande vatten under tiden som nötköttfärsen steks. Blanda i en halv påse Taco Mix krydda, en burk lättcreme fraiche tomat/basilika, kidney bönor och 2 vitlökskryddor. Ugn 250 gr. Fyll de avrunna paprikorna med färsröran och strö lite riven god ost över. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med sallad.

2 kommentarer:

  1. Fyllda grönsaker är goda! På min första (och enda) scouthajk så gröpte ledarna ur stora gula lökar och fyllde dem med köttfärs, lindade in i folie, och så låg de länge på en glödbädd. Det är ett matminne jag minns som fantastiskt gott och förvånande, efterso jag inte ens gillade lök då. Men hungern är väl bästa kryddan.

    Svampfyllda auberginer är inte dumt det heller!

    SvaraRadera
  2. paprikor ar gott men min mage (alt tarmar) gillar inte dem alls. Blir som en uppblast ballong...

    SvaraRadera