Paj är som sagt en räddningsplanka - gott att ta till av rester men också gott att servera som del i en födelsedagsbuffé t ex. Den här ädelostpajen gjorde jag för att ha som nattamat när vi igår fredagsnatt kom hem från Degerfors och Valsverket. Det var verkligen en upplevelse att komma dit och se vad man kan göra av en jättestor verkstadslokal som står öde och få den förvandlad till en konsertsal för ca 1000 åhörare. Sven och jag gillar båda Freddy Mercury och hans låtar med Queen och nu var det Johan Boding med orkester och kör som framförde A Night at the Opera - alla Queens låtar: bl a Radio Ga Ga, The Show Must Go On, Bohemian Rhapsody. We Are The Champions och Barcelona. Stor succé! Till sommaren 2010 kommer de till Dalhalla med samma föreställning. Passa på!
Ädelostpajingredienser:
Pajdeg: 4 dl vetemjöl, 200 g smör, 1 dl vatten
Fyllning: 1 pkt ädelost, 75 g valnötskärnor, 1 dl keso, 1 dl mellangrädde, 2 ägg, salt, vitlöksklyfta
Gör pajdegen, tryck ut den i formen och förgrädda i 200 gr varm ugn.
Riv ädelosten och hacka valnötskärnorna. Blanda med keso, grädde och ägg. Pressa vitlöksklyftan och tillsätt den. Smaka av blandningen med salt, häll den i pajskalet och grädda i 200 gr tills den stannar.
Receptet kommer från Libris bok Perfekta pajer och är signerat Paj-Eva.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag gjorde lax- och ostpaj på överbliven gravad lax och cheddarost från jul som jag hade i frysen. Det blev jättegott!
SvaraRadera