söndag 24 januari 2010

LAXKÖTTBULLAR


Lördagskväll på hemmaplan! Dagens middag är på gång och matlagningsvinet ihällt...
Frysta bitar av lax från Willys utgör stommen i fiskfärsen som jag snabbt mixade i matberedaren och blandade med 1 ägg, 0,5 dl vispgrädde, 1 msk söt senap, 1,5 dl klippt gräslök och salt och peppar. Smeten formades till lite större köttbullar och stektes i smör på medelhög värme.
Till laxköttbullarna serverade jag en pepparrotsyoghurt på 2 dl turkisk yoghurt (10 %) och 1 msk färskriven pepparrot (finns i tub) och smakade av med salt och peppar.
I stället för kokt ris gjorde jag en broccolibulgur på 3 dl kokt bulgur, 10 små kokta broccolibuketter, 1 halv citron (finrivet skal och saft) och 1,5 dl fryst dill. Blandade bulgurn med broccolin och smakade av med citronskalet och saften, dill, olivolja, salt och peppar.

2 kommentarer:

  1. Visst är det kul med annat än potatis, ris o pasta.... Jag gjorde en enkel jättegod smaksättning på couscous i lördags; värmde olivlja i en panna, lade i flagad mandel och russin och stekte upp det, och rörde sedan ned detta i den färdigkokta couscousen. Passade alldeles ypperligt till den marockanska kycklinggrytan!

    SvaraRadera
  2. Låter jättegott! Måste prova!

    SvaraRadera