Lördagskväll på hemmaplan! Dagens middag är på gång och matlagningsvinet ihällt...
Frysta bitar av lax från Willys utgör stommen i fiskfärsen som jag snabbt mixade i matberedaren och blandade med 1 ägg, 0,5 dl vispgrädde, 1 msk söt senap, 1,5 dl klippt gräslök och salt och peppar. Smeten formades till lite större köttbullar och stektes i smör på medelhög värme.
Till laxköttbullarna serverade jag en pepparrotsyoghurt på 2 dl turkisk yoghurt (10 %) och 1 msk färskriven pepparrot (finns i tub) och smakade av med salt och peppar.
I stället för kokt ris gjorde jag en broccolibulgur på 3 dl kokt bulgur, 10 små kokta broccolibuketter, 1 halv citron (finrivet skal och saft) och 1,5 dl fryst dill. Blandade bulgurn med broccolin och smakade av med citronskalet och saften, dill, olivolja, salt och peppar.
Visst är det kul med annat än potatis, ris o pasta.... Jag gjorde en enkel jättegod smaksättning på couscous i lördags; värmde olivlja i en panna, lade i flagad mandel och russin och stekte upp det, och rörde sedan ned detta i den färdigkokta couscousen. Passade alldeles ypperligt till den marockanska kycklinggrytan!
SvaraRaderaLåter jättegott! Måste prova!
SvaraRadera