Sven har det inte lätt nu för tiden! Fotografen har många krav: rör inte maten förrän jag har fått några bra bilder, du kan väl le lite, håll servietten lite nonchalant osv osv. Men han är tålmodig, tids nog blir det kall men förhoppningsvis smaklig spis! Nåja, så farligt är det inte och vi har egentligen ganska roligt. En gammal hobby (matlagning) som blivit ny om än amatörmässig fritidssysselsättning (matfotografering). Nedan kommer dagens resultat...
... alltså SALTIMBOCCA PÅ MITT VIS!
Saltimbocca är italienska och betyder ungefär "hoppar in i munnen". Och det gör de verkligen - alltför fort! Originalingredienserna är utbankat kalvkött, rökt skinka, salvia och Marsala-vin.
Jag gjorde min variant på några skivor utbankat nötytterlår, la in tre tunna skivor salamikorv och kryddade ordentligt med salvia och svartpeppar. Vek ihop paketet och fäste med tandpetare, stekte hastigt på bägge sidor och spädde med ca 2 dl Marsala-vin (ta vitt vin som alternativ!). Lät sjuda under lock tills de blev möra, ca 30 min. Under tiden kokade riset (Uncle Ben´s fullkornsris i kokpåse). I stället för sallad blev det ostgratinerad tomat på kronärtskocksbotten ur burk (ingen höjdare precis!). Rishögen i form av en sandlådekaka är lätt fixad: använd dl-måttet i stället för sked.
GRATTIS HELENA JONSSON TILL JERRING-PRISET!
och ett glas vin blev det på måndagskvällen!! Pensionärslivet är hårt...
SvaraRadera