Aldrig glömmer jag första arbetsdagen på det jobb som jag sedan behöll i 30 år till pensioneringen! Här var det banktermer och inte läkartermer som skulle stenograferas ner och snabbt skulle det gå. Ingen sprang från den ena uppgiften till den andra som min VD. Det blev lunchrast och vem ville förbarma sig över mig? Då kom där tre tjusiga damer i persian och mink (det var ju 2 januari!) och frågade om jag tänkte äta på stan! Oh, ja, gärna, sa jag och efter det höll vi ihop på luncherna. Jag var 30 och de 10 år äldre och med större livserfarenhet. Lisa och jag prövade stans alla lunchrestauranger - 1970 var det Alfie som var mest populärt och också Freden förstås! Båda finns ju kvar och i stort sett med samma inredning! Arm i arm gick vi - Lisa och jag - till dagens lunch och efteråt hann vi t o m ta en snabb shoppingrunda på de 45 min vi hade på oss. Så höll vi på till in på slutet av 90-talet, när vi båda blev "friherrinnor"...
Hos Lisa har jag ätit många goda festrätter - ofta ihop med kortspel - men också när hon haft födelsedagsbufféer. Här kommer en som hon senast bjöd på när hon hade invigningsfest i sin nya våning för gamla kortgänget. Jättegott tillsammans med en fräsch grönsallad!
Lisas Risrätt
Koka ris för 4 pers (4 dl ris och 8 dl vatten). Vispa 3 dl grädde och blanda med 1 dl majonnäs. Tillsätt blandningen till det avsvalnade riset. Stek champignoner i skivor och blanda ner tillsammans med räkor. Lägg alltsammans i en ugnsfast form och dekorera med sparris plus ordentligt med riven parmesan eller annan ost ovanpå. Ugn 225 gr i ca 15 min eller tills det fått fin gratineringsyta.
GLAD TRETTONDAGSAFTON ALLESAMMANS!
En gång fick jag följa med er på lunch, och stället för dagen var Europa. Jag kanske gick på mellanstadiet, och varit hos tandläkaren kanske. Det kändes väldigt vuxet!
SvaraRaderaJag minns också när jag fick gå med på lunch, spännande var det! Ibland var vi på pizzeria Alpina (tror jag det hette) precis mitt emot banken. Trångt och murrigt men goda pizzor! Calzone var min favorit!
SvaraRaderaJag hade senare varianter på liknande rätter som man gjorde när man hade tjejmiddag... tänk att sån man gör man nästan aldrig nu!