torsdag 21 januari 2010

ÄPPLE, INGEFÄRA OCH VANILJ


Här kommer en smarrig variant till på efterrätt i portionsglas. Hittade den i dagens NWT och knyckte och gjorde och lät Sven provsmaka. Alla karlar gillar efterrätter!
Som vanligt följde jag inte receptet slaviskt utan bytte ut eller drog ifrån på eget bevåg! Läs mina kommentarer nedan.
Recept för 4 portioner:
Mördegskaka:
1 dl socker 150 g smör
3 dl vetemjöl
Hahaha: aldrig förr har jag ställt mig och kavlat ut en mördegsplatta, sedan bakat den i ugnen och därefter krossat alltsammans till smulor. Hur dum får man vara? Nästa gång tar jag färdiga kaksmulor eller varför inte pepparkakor!
Äpplekompott:
6 svenska äpplen
25 g smör
socker
1 tsk riven färsk ingefära
Skala och tärna äpplena, fräs i en kastrull med smör och socker efter smak, strö i ingefäran och koka upp ordentligt. Ställ åt sidan att svalna.
Servering:
Fördela äppelkompotten i fyra stora glas, täck med vaniljsås (jag gjorde inte egen vaniljsås utan tog Mildas Vaniljvisp) och strö till sist på mördegssmulorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar