torsdag 21 januari 2010

PASSIONERAD CHEESECAKE

Nu har jag "knyckt" ett recept igen... Den här gången från baksidan på ett START!-paket som riktigt stod och lyste på hyllan för Müsli-sorter i affären. Färgen på paketet var samma LILA färg som LÖFBERGS LILA KAFFE har! Gör dom Müsli nu också, tänkte jag. Men nej då, det är START´s nya flaggskepp i sortimentet och kostar därefter. Få se hur länge det paketet kan överleva!
Jag prövade det till Charlottes födelsedag och här kommer receptet för 8 port:
4 dl START! Premium Sensation
200 g philadelphiaost
1,5 dl strösocker
3 äggulor + 3 äggvitor
2 dl vispgrädde
2 passionsfrukter
200 g mango i bitar
Vispa samman ost, socker och äggulor i en stor skål. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner den i ostsmeten. Vispa till sist äggvitorna till hårt skum i en ren, torr skål.
Vänd försiktigt ner äggviteskummet i ostsmeten tillsammans med frukt. Jag bytte passionsfrukten och mangon mot en burk Tropical Fruit där jag hällt bort spadet. Varva smeten och START-müslin i portionsglas/-formar som tål att stå i frysen och frys i ca 3 tim så att den är lättfryst vid servering. Toppa efterrätten med START och valfria bär och frukter. Jag tog lite blåbär från frysen. Cheesecaken går utmärkt att frysa längre, men ta då fram portionsformarna ca 30 min före servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar