Goda vänner ska prövas i vått och torrt - både när det gäller avancerade installationer och förslag och idéer som man själv inte är kapabel att räkna ut. Dessutom får ju vännen utlopp för sin kreativitet och håller också sin egen kunskap uppdaterad och sin vana i trim! Ja ja, undanflykter från det egna försöket kallas detta och att sätta upp en IKEA-spotlight i taket är väl ingen match! Lätt som en plätt tycker experten och då hänger vi på... Stege fram, skruvmejsel, syster! Det fattas en dimmer! Den tar vi nästa gång. Klart och kirrat på nolltid! Vi tackar och bugar!
Att bjuda på lunch efter väl förrättat jobb är väl det minsta vi kan bidra med. Idag blev det köttfärsbiffar kryddade med blåmögelost och Teryiakissås. Till dem serverade vi en svampsås på trattkantareller. Den torkade svampen körde jag i matberedaren till mindre smulor. Sedan la jag smulorna i vatten någon timme, silade därefter bort spadet och fräste svampen i en klick smör. Gjorde ingen redning utan hällde i ca 3-4 dl lättcreme fraiche och lät det puttra en stund. Kryddade med salt o vitpeppar och lite soyasås samt en skvätt whisky! Som tillbehör förutom kokt potatis blandade jag till en cole slaw på slakade vitkålsstrimlor, riven morot och rivet äpple blandat med 2 msk vittvinsvinäger och 1 dl lätt creme fraiche/dijonsenap och salt/peppar. Espressokaffe och en liten hallongrotta fick avsluta det hela.
Sven och Birgitta tackar för hjälpen och för en trevlig eftermiddag tillsammans med Arne och Birgitta.
Hur slakar du vitkålen??
SvaraRaderaEn förträffligt god anrättning.
SvaraRaderaSlakning av vitkål går till så här: Koka upp en kastrull med vatten. Lägg i antingen hela vitkålsblad eller strimlade, låt det hela få ett uppkok och häll sedan kålen i ett durkslag och kyl under rinnande kallt vatten. Låt kålen rinna av en stund i durkslaget och lägg den därefter på en handduk för att ytterligare kallna och inte bli så blöta.
SvaraRaderaBlåmögel och teriyaki - det var en oväntad kombination!
SvaraRadera