När fantasin tryter, är recepten bra att ta till! Ibland kan man t o m blanda recept eller lägga till och dra ifrån - allt efter smak och tycke, råd och tillgång! Nu har Sven och jag hittat på en egen variant... Vi kallar den RUNNEVÅLARE!
Använd gårdagens överblivna mos (som annars brukar gå till potatisbullar med lingon och fläsk) och tillsätt en ordentlig näve rucola, 0,5 dl god olja och 50 g rostade pinjenötter (dessa tre ingredienser skall först köras i mixer!). Rör ner ett ägg i smeten och en tsk potatismjöl om smeten är väldigt lös. Skeda upp moset på bakplåtspapper i en ugnsform och vira runt en skiva bacon som fästs med en sticka. Stoppa ner i smeten en kub fetaost eller en skiva chevre. In i ugnen på 225 gr i ca 10-15 min. Gôrgôtt och trevligt till en liten kvällsrätt eller till en buffé eller brunch.
Fram på kvällen hade vi världens fullmåne med aura hängande över sjön. Trolskt i dimman!
Rolig och ser jättegott ut! Vi hade middag på lördagskvällen för familjerna Appelgren och Lindgren. Många trädgrenar var det! Vi bjöd på en sallad med lufttorkad skinka, fikon och sparris med en hasselnötsdressing till, sen burgundygryta med ris, ost efter det och till sist hade jag gjort den kladdkakan som vann kladdkake-SM häromsistens. Den blev väldigt god! Nu blir det rester! Smaskens!
SvaraRaderaDet där ser ju fantastiskt trevligt ut! Nästa gång jag har potatismos på matsedeln ska jag komma ihåg att göra extra mycket och testa det här! En varning för övrigt: köp aldrig "pastalax"... jag gjorde det för det var en så smidig lite förpackning med hackad rökt lax, och jag skulle bara ha lite grand. Det slutade med att jag slängde alltihop. Blä för äcklig skräplax. Fattar inte att jag inte lyssnade på mina egna varningssignaler.
SvaraRadera